Bio białko z nasion słonecznika powstało z myślą o sportowcach, którzy mają problem z utrzymaniem prawidłowej ilości białka w diecie. Idealne połączenie jakości i oryginalnego smaku. Co więcej, proteiny pochodzą z ekologicznych nasion słonecznika, który jest uprawiany w nieskażonym środowisku wiejskim, zapewniając w ten sposób kontrolę warunków wzrostu oraz gwarantując, że jest wolny od zanieczyszczeń.

Cechy produktu:

  • w 46% składa się z białka, które jest niezbędne do budowy mięśni.
  • jest produktem roślinnym, a więc świetnie sprawdza się w diecie wegan i wegetarian. Zalecany również osobom które mają problem z laktozą bądź glutenem.
  • polecane dla osób które intensywnie trenują, są aktywne, chcą mieć szczupłe i wysportowane ciało.
  • zdrowe i w pełni naturalne źródło białka.

Świetnie sprawdza się jako dodatek do jogurtu, szejka, sałatki, owsianki, deseru. Zalecana dzienna dawka to 2-3 łyżki.

Więcej produktów pod linkiem ftcfood.pl

 

 

 

O autorze

Leszek Dyja

Twórca Football Training Center. Ekspert przygotowania motorycznego oraz trener mentalny sportowców. Autor książek Obsesja doskonałości oraz Niemożliwe. Jako trener współpracuje z Olimpijczykami, reprezentantami Polski, zawodnikami Ekstraklasy w piłce nożnej, Plus Ligi w piłce siatkowej, piłce ręcznej, hokeja na lodzie oraz tenisistami klasy światowej biorących udział w turniejach wielkiego szlema jak Roland Garros czy Wimbledon oraz rozgrywkach ATP World Tour. Wychowanek śp. dr. Jerzego Wielkoszyńskiego. Pod okiem Doktora, rozwijał się u boku trenerów kadry narodowej w piłce nożnej oraz wybitnych Polskich piłkarzy jak Andrzej Niedzielan czy Kuba Błaszczykowski.